AJE jaunimas ir VDC vaikai aktyvūs dalyviai įvairiose veiklose ir renginiuose. Rugpjūčio 23 d. buvo minima Europos diena stalinizmo ir nacizmo aukoms atminti ir Baltijos kelio diena, kuriai buvo skirtas minėjimas prie Baltijos kelio ąžuoliuko ir vakaro renginys, skirtas istoriniams įvykiams atminti. Alytaus miesto bendruomenės centro vaikai ir jaunimas susirinkusiems dovanojo pačių rankomis pintas apyrankes. Jas pinti vaikai ir jaunimas pradėjo jau prieš keletą dienų.

Tačiau jie moka ne tik tokius rankdarbius daryti 🙂 Šilta, kūrybiška bei energinga moteris – tautodailininkė Milda Urbanavičienė vieną popietę mokė jaunimą rankdarbių iš lino. Užsiėmimų metu ji davė daug naudingų patarimų, suteikė žinių apie liną.

Keletas popiečių buvo skirtos dailės terapijai: tiek vaikai, tiek jaunimas bandė savo galimybes piešdami ant drobės. Kai kurie džiaugėsi, galėdami prisiminti tai, ką pamiršo, ką darydavo su malonumu vaikystėje, o kitiems tai buvo nemenkas iššūkis. Tačiau visi darbeliai labai gražūs ir jais bus puošiamos AMBC erdvės.
Daugelis užsiėmimų Atvirose jaunimo erdvėse organizuojami Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamo projekto „Jauni ir AMBiCingi“ lėšomis.