VšĮ Alytaus miesto bendruomenės centro Atvirose jaunimo erdvėse nuolat šurmuliuoja jaunimas. Susirinkę pasibaigus pamokoms čia jie atranda įvairios veiklos, taip pat ir patys inicijuoja įvairius teminius vakarus.

Štai vieną vakarą AMBC jaunimas rinkosi atskleisti savo talentą ir linksmai praleisti laiką karaokės vakare, kurį organizavo šaunios Atvirų jaunimo erdvių savanorės Austė, Eglė, Renalda. Kitą popietę jaunimas praleido tobulindamas krepšinio žaidimo elementus kartu su Nacionalinės krepšinio akademijos treneriu Edgaru Jančiuku. Dar sekantį vakarą kelionių biuras „Baltic Travel Service“ supažindino jaunimą su kelionės vadovo, kelionių agentų darbu, pasakojo apie atostogų planavimą užsienyje bei netradicinių užsakymų vykdymą, apie viešbučių pasirinkimą svečiose šalyse. O išvyka pas notarą leido susipažinti su teisininko darbu, notaro atliekamomis funkcijomis bei atsakomybe.

Minint tarptautinę savanorių dieną Atvirų jaunimo erdvių jaunimas aktyviai dalyvavo Dzūkijos savanorystės festivalyje. Apie motyvaciją mokslams bei kryptingam gyvenimui, apie jaunimo įsitraukimą į savanorišką veiklą diskutavo bei praktinėmis užduotimis susitikimą paįvairino projekto „Atrask save“ JGI koordinatorė Alma Šikšnelytė. Daugelis jaunuolių norėtų dirbti ir užsidirbti, tačiau kai tiksliai nežino ko nori, ar ką sugeba daryti geriausiai, jiems sunku ilgai dirbti nemėgstamą darbą. Tačiau net ir gerai savo galimybes žinantis jaunuolis ne visada gauna trokštamą darbą, nes nemoka savęs pristatyti darbdaviui, nežino kaip su juo kalbėtis, derėtis dėl atlygio. Apie tai buvo diskutuojama su Alytaus teritorinės darbo biržos Jaunimo darbo centro skyriaus vedėja Jolanta Griškoniene.

Atvirose jaunimo erdvėse vyko diskusijos su verslininkais, kurie supažindino jaunimą su teigiamomis bei neigiamomis verslo pusėmis, su tarptautinių santykių specialistais, kurie pristatė Šiaurės Korėjos vidaus politinių procesų įtaką bendrai pasaulio politikai. Jaunimas diskutavo sveikatos stiprinimo temomis, susipažino su gyvenimą pakeitusiomis ligomis tiesiogiai iš sergančiųjų lūpų.

Vieną advento popietę jaunimas praleido Rukloje bei Kaune, kur vienoje iš bažnyčių galėjo apmąstyti besibaigiančius metus, tuštumo galią ir mažumo prasmę, kuri padeda susidėlioti prioritetus vertybių sistemoje bei gyvenime. Vėliau dalyvavo ekskursijoje po Kauną „Tarpukaris Kaune“ bei pramogavo žaisdami boulingą. Dar vienas įsimintinas ir jaunimui labai patikęs išgyvenimo vakaras vyko organizuojant kartu su jaunaisiais šauliais: kliūčių ruožas, kurį galėjo įveikti tik komandinis solidarumas, miltų karas ir dar daug kitų linksmų ir įdomių užduočių.

Atviros jaunimo erdvės yra atviros visiems 14-29 m. amžiaus jaunuoliams, turintiems įvairių pomėgių, nes čia užsiimti mėgstama veikla gali sporto, šokio, muzikos, maisto gamybos, dailės ar rankdarbių kūrimo mėgėjas. Todėl, jei dar neradai kas tau patinka, ateik pas mus ir išbandyk save!

Daugelis Atvirų jaunimo erdvių veiklų finansuojamos Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos projekto „Jauni ir AMBiCingi“ lėšomis (projekto biudžetas 3000 eurų).