Jausmai ir emocijos – neatsiejama žmogaus vidinio pasaulio dalis. Visi jie – tiek malonūs, tiek ir nemalonūs – kiekvienam yra būtini bei reikalingi, suteikiantys gyvenimui spalvų. Svarbu mokėti jausmus pažinti, suprasti, kokios aplinkybės juos sukėlė, ir socialiai priimtinais būdais reikšti.

Vaikams visos šios užduotys yra pakankamai sudėtingos, nes suaugusieji įprastai nesudaro sąlygų jausmuose „pabūti“, juos tyrinėti bei kalbėti apie kylančius potyrius. Todėl svarbu formuoti tėvų suvokimą, kuo jausmai yra naudingi, kaip vaiko raidoje kinta jų pažinimas, suvokimas, raiška bei reguliavimas. Taip pat svarbus aspektas – veiksniai, lemiantys vaiko emocijų kontrolę, savireguliacijos ypatumus.

Paskaitos metu daug dėmesio skiriama diskusijai apie jausmų poveikį, prasmę, raidą bei raišką, pateikiama konkrečių praktinių rekomendacijų, supažindinama su metodinėmis priemonėmis, žaidimais ir metodais, ugdančiais vaikų emocinį intelktą.

Paskaitą ves  psichologė, edukologė, turinti mokslinį psichologijos magistro laipsnį Eglė Gudelienė. 

Data – 2018-10-18 d.                     

Seminaro laikas ir vieta – 17.30 – 20.30 val. Vaiko ir mamos dienos centras „KUTIS“, Kalnėnų 2B, Alytus. 

Registracija. Seminarui būtina išankstinė registracija el.paštu: alytausbsn@gmail.com

telefonu: 8-657-74844

Paskaita nemokama, finansuojama iš Europos socialinio fondo. Projektas „Alytaus miesto bendruomeniniai šeimos namai“. Daugiau informacijos apie projektą ir veiklas www.ambc.lt