Alytaus miesto savivaldybės administracija kartu su partneriais Viešąja įstaiga Alytaus miesto bendruomenės centru,  Viešąją įstaiga „Asmenybės brandos centras“, Viešąja įstaiga „Devynios galybės“, Viešąja įstaiga biuru „Pactum“, Asociacija Vaiko ir mamos dienos centras „Kutis“, jau treti metai įgyvendina projektą Nr. 08.4.1-ESFA-V-416-01-0001 „Alytaus miesto bendruomeniniai šeimos namai“.

Projekto „Alytaus miesto bendruomeniniai šeimos namai“ tikslas – sudaryti sąlygas Alytaus miesto šeimoms gauti kompleksiškai teikiamas paslaugas, siekiant įgalinti šeimas įveikti iškilusius sunkumus ir krizes. Alytaus miesto šeimoms „vieno langelio” principu sudarytos galimybės gauti kompleksines paslaugas: psichosocialinę pagalbą, individualiais ir grupines atvykstančio psichologo paslaugas, pozityvios tėvystės mokymus, konsultacijas tėvams, mediacijos paslaugas, šeimos įgūdžių ugdymo ir sociokultūrines paslaugas bei vaikų priežiūros paslaugas tiems tėvams, kurie dalyvauja projekto veiklose. Projekto įgyvendinimo metu yra organizuojamos šeimų stiprinimo paskaitos, veikia šeimų klubas, meno terapijos ir kūrybiškumo užsiėmimai šeimoms, šeimų šventės „Alytus-viena šeima”, kineziterapeuto mokymai tėvams, vaikų dienos stovyklos, pasakų terapijos užsiėmimai, vasarą bus organizuojamos šeimų stovyklos. Paslaugų šeimai teikimo organizavimą, koordinavimą, informavimą ir konsultavimą „Bendruomeniniuose šeimos namuose“ teikia Alytaus miesto bendruomenės centras. Paslaugos šeimoms yra siūlomos gaunant informaciją iš Vaiko gerovės komisijų, veikiančių bendrojo lavinimo mokyklose, Pedagoginės psichologinės tarnybos, Šeimos tarybos, pačioms šeimoms kreipiantis dėl pagalbos.

Smagu, kad prie projekto komandos prisijungė ir VšĮ Gerumos skraistė, kuri teiks asmeninio asistento paslaugas asmenims su fizine ir (ar) kompleksine negalia. Asmeninio asistento paslauga skirta padėti įgalinti neįgalaus asmens savarankiškumą ir užtikrinanti svarbiausias jo gyvybinės veiklos funkcijas (asmens higiena, mityba, judėjimas / mobilumas, socialiniai santykiai ir aplinka). Asmeninio asistento paslaugos teikimui numatoma lėšų suma yra 97 079,00 Eur. Paslaugų teikimo trukmė 14 mėnesių, planuojama kad paslaugas turėtų gauti ne mažiau kaip 25 asmenys.

Viso projekto vertė 486628,00 eurai, socialinių paslaugų naudą gavę projekto tikslinė grupė – šeimos – 1810 asmenų. Projekto trukmė iki 2020 m. gruodžio 11d. Dėl kompleksinių paslaugų šeimai suteikimo kviečiame kreiptis į Alytaus miesto bendruomenės centro socialinę darbuotoją Eglę Kudzytę, el. paštu alytausbsn@gmail.com, tel.  8 657 74844, adresu Jaunimo g. 3 Alytuje.