Paskaita „Penki harmoningo auklėjimo principai“
Lektorius – Vaidas Arvasevičius
Data – 2020-03-10
Laikas – 17-20 val.
Vieta: Alytaus miesto bendruomenės centras, Jaunimo g. 3, Alytus

APRAŠYMAS
Penki auklėjimo principai, kuriais galima remtis auklėjant vaikus namuose, mokykloje, neformalioje aplinkoje yra šie: vaikai yra skirtingi, jie gali suklysti, gali reikšti neigiamas emocijas, vaikai gali norėti daugiau ir gali sakyti „NE“. Kaip veikia šie penki punktai, kaip juos tinkamai interpretuoti ir gauti pozityvų bei naudingą vaikui rezultatą. Vaikams suteiksime galimybę atrasti vidinę motyvaciją elgtis tinkamai ir išvengsime nereikalingo jų priešinimosi ir gynybos, kai norėjime perteikti išties naudingas jiems vertybes.

APIE LEKTORIŲ
„Gyvenimologija – sąvoka, kuri geriausiai atspindi tai, kuo aš gyvenime užsiimu. Tai visų laimingo gyvenimo sudedamųjų dalių pažinimas, analizė ir tobulinimas. Save pristatau pirmiausia kaip trijų vaikų tėtį, šeimoje ir konsultacinėje praktikoje taikantį Vedinę išmintį bei šiuolaikinės psichologijos žinias. Studijuoju šiuolaikines psichologijos, pedagogikos teorijas bei amžių patikrintą senovės raštų Vedų filosofiją, psichologiją, pedagogiką. Esu sertifikuotas kūno psichoterapeutas. Taip pat esu treneris Jeet Kune Do Kovos menų studijos mokiniams, vieno Vilniaus vaikų darželio vaikams ir konsultantas darželio auklėtojoms. Jeet Kune Do kovos filosofijos ir principų mokiausi Amerikoje pas Bruce Lee mokinius.”

* * * * *

Paskaita „Vaikų psichinė/emocinė sveikata“
Lektorius – Daiva Antanavičiūtė
Data – 2020-03-15
Laikas – 10-13 val.
Vieta: Vaiko ir mamos dienos centras „KUTIS”, Vingio g. 15a.

APRAŠYMAS
Paskaitoje aptarsime vaikų psichinės sveikatos kriterijus, kalbėsime apie psichikos ir raidos sutrikimus vaikystėje, galimas sutrikimų priežastis ir pagalbos priemones.

APIE LEKTORIŲ
Psichologe dirbu beveik 20 metų, tenka susidurti su įvairiomis klientų grupėmis: kreipiasi įvairaus amžiaus, įvairiausių profesijų ir gana skirtingų gyvenimiškų sunkumų turintys žmonės. Daug tenka konsultuoti vaikų ir jų tėvų/globėjų ir mokytojų. Dirbu tiek individualiai, tiek grupėse, skaitau paskaitas, vedu seminarus, atlieku psichologinį vertinimą.
Pastaruosius 6 metus dirbu gydymo įstaigoje – psichikos sveikatos centre. Čia įgijau klinikinės praktikos darbe su mažaisiais pacientais ir suaugusiais asmenimis – tai labai praplėtė mano pagalbos teikimo galimybes.

Savo žinias nuolat gilinu dalyvaudama įvairiuose profesiniuose kursuose ir praktiniuose mokymuose. Žaviuosi vieno garsiausių psichologijos mokslo pradininkų Alfredo Adlerio (1870-1937) mintimis apie žmogaus psichologiją ir savo darbe – tiek individualiai, tiek seminaruose – dažnai remiuosi jo samprata.
Per ilgą praktikos laikotarpį sukaupiau pakankamai žinių tiek psichinės sveikatos srityje, tiek edukacinės/pedagoginės psichologijos rėmuose. Todėl į savo seminarų tematiką įtraukiau dvi papildimas temas: „Gabus vaikas. Iššūkis tėvams” ir „Vaikų psichinė/emocinė sveikata”.

* * * * *
2020-03-10 paskaitos metu veiks vaikų nuo 3 iki 7 metų amžiaus priežiūros grupė Alytaus miesto bendruomenės centre Jaunimo g.3, Alytus. Juos užims Alytaus miesto bendruomeninių šeimos namų darbuotoja tel. nr. 8-657-74844.

Paskaitos nemokamos, finansuojamos iš Europos socialinio fondo. Projektas „Alytaus miesto bendruomeniniai šeimos namai“. Daugiau informacijos apie projektą ir veiklas www.ambc.lt

Paskaitų registracijos nuoroda https://forms.gle/8VuDbMNgz9ZC4CsA7

SVARBU!!!
ESFA atidžiai stebi projekto veiklas, todėl prieš veiklą pildomas projekto dalyvių sąrašas, anketa ir Jūsų nurodyta informacija anketoje turi atitikti asmens dokumente esančią informaciją.
*RENGINIUOSE GALI BŪTI FOTOGRAFUOJAMA