Lapkričio mėnesį kavinėje „Charlie pizza” startavo žaidimas „Europrotai“, kurį organizuoja Alytaus Europe Direct informacijos centras. Žaidimas vyksta pagal tradicines „protų mūšio“ taisykles, o dalyvauti gali visi norintieji, subūrę 4–6 žmonių komandą. Kovose gali dalyvauti įvairiausio amžiaus ir profesijų žmonės – nuo moksleivių iki senjorų, taip pat komandos iš seniūnijų, NVO, vietos bendruomenių.

AMBC lankytojai kartu su jaunimo darbuotoju Donatu Katlausku šiame žaidime atstovauja AMBC Atvirų jaunimo erdves ir varžosi Europos geografijos, meno, istorijos, politikos, muzikos ir kitose srityse. Keturis ketvirtadienius iš eilės vykstančio žaidimo finalas bus gruodžio 1 d. Tai galimybė laimėti EUROPROTO titulą ir prizus.

„Europrotai“ – tai įdomus ir linksmas būdas praleisti laisvalaikį draugų ar šeimos draugijoje. Kiekvienas iš penkių per turnyrą vykstančių klausimų turų būna skirtingas: pirmajame skamba bendrieji klausimai, antrasis ir trečiasis turai atspindi tam tikrą visus 10 klausimų vienijančią temą. Ketvirtasis turas vaizdinis – jo klausimų pagrindas bus nuotraukos, vėliavos, logotipai ir kita vaizdinė informacija. Galiausiai penktajame ture žaidėjai turi spręsti garsines mįsles – skamba muzikos kūriniai, dainos, kalbos ir pan.

7 93 62