2016 metais Alytaus neformaliojo švietimo centras „Tolerancija“ organizuoja visus renginius pirmą kartą. Kodėl? Todėl, kad ši asociacija buvo įkurta pernai lapkritį. Taigi, vaikų ir jaunimo etnokultūrinis festivalis „Kartu smagu“ taip pat vyko pirmąkart. Jo tikslas – skatinti mokinius pažinti Lietuvoje ir Europos Sąjungoje gyvenančių tautų kultūras, siekti tarpkultūrinio ir tarpetninio dialogo, solidarumo, tolerantiškumo.

Dalyvauti festivalyje panoro 180 vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų iš 14 Alytaus miesto ir rajono švietimo įstaigų: Alytaus neformaliojo švietimo centro „Tolerancija“, Alytaus Trečiojo amžiaus universiteto, Jaunimo centro dainų ir šokių ansamblio „Tarškutis“, Vidzgirio, Dainavos, Likiškėlių, Panemunės, Šaltinių pagrindinių mokyklų, Jotvingių, Putinų gimnazijų, Alytaus rajono Alovės pagrindinės mokyklos, Makniūnų  mokyklos – daugiafunkcinio centro, Miroslavo gimnazijos. Sulaukėme būrio vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų iš Vilniaus raj.  Paberžės-Glitiškių apylinkės bendruomenės bei Alytaus rajono Venciūnų kaimo bendruomenės visuomeninės organizacijos „Venciūnų sodiečiai“.

Renginio dalyvius atvyko pasveikinti Alytaus miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Dalia Milkevičienė, Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Daina Čečkauskienė, Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas Povilas Labukas, Alytaus rajono Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė  Jurgita Osinskienė.

Alytaus neformaliojo švietimo  centro „Tolerancija“ direktorė N. Šutova festivalio dalyviams priminė, kad lapkričio 16 diena minima kaip Tarptautinė tolerancijos diena. Pasidžiaugė, kad mato tiek daug bendraminčių, entuziastų, besidominčių, populiarinančių ir mylinčių savo bei kitų žmonių kultūras ir kalbas. Savo kalbą direktorė pabaigė 2014 metais Lavoriškėse apsilankiusios prezidentės Dalios Grybauskaitės žodžiais: „Aš myliu vienodai visus mūsų Lietuvos žmones, jie yra visi Lietuvos piliečiai. Aš kalbu visų mūsų tautinių atstovų kalbomis, galiu kalbėti lenkiškai ir rusiškai, ukrainietiškai. Tiek, kiek galiu, tiek kalbu ir tuo išreiškiu pagarbą visiems mūsų Lietuvos žmonėms, o Lietuva yra viena, ir Lietuva yra taip pat ir šių žmonių tėvynė“.

Festivalį kepurine atidarė Alytaus jaunimo centro dainų ir šokių ansamblio „Tarškutis“ merginų grupė. Dalyviai pristatė Lietuvos, Lenkijos, Vokietijos, Ukrainos, Čekijos, Rusijos, Graikijos kultūras, skambėjo šių šalių dainos, eilės, kalba, linksmai šoko šokėjai. Festivalio svečiai ir dalyviai apsilankė „Tolerancijos“ mokinių surengtoje medienos dirbinių ir keramikos parodoje. Visiems buvo gera, įdomu ir smagu. Dalyviai buvo paskatinti už pasirodymus, mokytojams ir svečiams įteiktos padėkos, gėlės, suvenyrai.

Festivalio rėmėjai – Tautinių mažumų departamentas prie LR Vyriausybės,  LR Švietimo ir mokslo ministerija, Alytaus miesto bei rajono savivaldybės, Alytaus jaunimo centras, Šaltinių pagrindinė mokykla.

Nina ŠUTOVA

Alytaus neformaliojo švietimo centro „Tolerancija“ direktorė

Altek Digital Camera

Altek Digital Camera

Altek Digital Camera

Altek Digital Camera

Altek Digital Camera

Altek Digital Camera

dscf1829 dscf1832 dscf1842 dscf1901 dscf1938 dscf1940 dscf1952 dscf2079 dscf2086 dscf2091 dscf2095 dscf2102 dscf2175