Daugumai tėvų pažįstamos šios situacijos:

Išsimušate iš vėžių, kai vaikai iškrečia ką nors netikėto ir jūsų auklėjimo pastangos subyra į šipulius;
– Svajojate apie sutarimą ir ramybę savo šeimoje, kur vakarais ir rytais nėra paniurusių veidų, konfliktų ar durų trankymo;
– Susimąstote, kodėl kartais vaikai nenori suprasti ar priešinasi geroms jūsų idėjoms ir akivaizdžioms pasekmėms ateityje.

STEP 12-17 programa siūlo praktišką požiūrį į vaiko (paauglio) auginimą, suteikia galimybę tėvams atpažinti paauglio netinkamo elgesio tikslus, padrąsinti, įvardinti jausmus, drauge ieškoti problemų sprendimų, mokytis pozityvių bendravimo su vaiku būdų, stiprinančių jo atsakomybę ir bendradarbiavimą.

Daugiau informacijos apie programą rasite puslapyje  www.stepgrupes.lt.

12-17 m. paauglius auginantiems tėvams STEP grupės vyks Alytaus Putinų gimnazijoje (Šaltinių g. 1), spalio – lapkričio mėnesiais, 1 kartą per savaitę, antradieniais, nuo 18.00 iki 20.00 val. (iš viso – 9 programiniai susitikimai + 2 projektiniai).

Pirmas, įvadinis grupės susitikimas spalio 2 d., antradienį, 18.00 val. (dėl visiems patogaus susitikimų laiko dar galėsime padiskutuoti 1-ojo susitikimo metu).

Registruotis į užsiėmimus galima iki rugsėjo 30 d., tel.: 861035977; el. paštu: psichologei.jurgitai@gmail.com (registruojantis prašome nurodyti savo vardą, pavardę, vaiko amžių ir savo kontaktinį telefoną bei el. pašto adresą)  arba užpildžius formą https://docs.google.com/forms/d/1oZy1dRibBKf8yS2kxUHEpyCcgw3W11f_Bv6uUXIDtHk/edit

Dalyvavimui grupėje bus reikalinga TĖVŲ knyga.

Grupės narių skaičius ribotas (pirmenybė teikiama pirmiausiai užsiregistravusiems).

Grupę ves sertifikuota STEP grupių vadovė psichologė Jurgita Čečėtienė.

Susitikimai vyks be vaikučių, todėl mokymų metu veiks vaikų nuo 3 iki 7 metų amžiaus priežiūros grupė Alytaus miesto bendruomenės centre Jaunimo g.3, Alytus. Juos užims Alytaus miesto bendruomeninių šeimos namų darbuotoja, informacija tel. nr. 8-657-74844.

Mokymai nemokami, finansuojama iš Europos socialinio fondo. Projektas „Alytaus miesto bendruomeniniai šeimos namai“. Daugiau informacijos apie projektą ir veiklas www.ambc.lt