Paskaita „Prasmingos vasaros kontraktas. Būti paauglėjančio vaiko tėvais”.
Lektorius – Vilma Juškienė
Data – 2019-05-07
Laikas – 17.30
Vieta: Alytaus miesto bendruomenės centras, Jaunimo g. 3, Alytus

APRAŠYMAS
Senolių išmintis sako: „Maži vaikai, maži vargai.“ – ir tame tiek daug tiesos. Tie, kas augina „paauglėjančius“ vaikus žino, jog būna visko: su tais, kurių namuose gyvena 7 – 16 metų vaikai kalbėsimės:
1. Apie tai, kaip susikalbėti su „paauglėjančiu“ vaiku:
Kas jam pasidarė? Ką jis galvoja? Ar jis išvis galvoja? Ar bus tokia diena, kai man nereiks eiti iš paskos ir visko priminti? Ar kažką darau negerai? Ar jis kada taps atsakingas, pareigingas ir savarankiškas? Kodėl jis prieštarauja man dar net nebaigus kalbėti? – Tai mintys, kurios kone kasdien aplanko „paauglėjančių“ ir paauglių tėvus.
Įvardinsime tai, kas padeda ir, kas trukdo, susikalbėti su „paauglėjančiu“ ar jau paaugliu vaiku.
2. Apie vasaros kontraktą:
Artėja vasara. Neramu, ką vaikas veiks namuose? Kiek laiko praleis prie kompiuterio ir TV? Ar paskirti jam namų ruošos darbus? Jei taip, kaip užtikrinti, jog atliktų tai, kas paskirta? Kaip susitarti, kad skaitytų knygas ir kažkuo pasidomėtų? Kiek laiko jis turėtų praleisti lauke? Kokio dienos režimo laikytis? Kiek pinigų duoti ir kaip (ne)kontroliuoti, kur juos išleidžia? …
5 žingsnių planas, padėsiantis užtikrinti laisvą, laimingą + prasmingą vasaros praleidimą. Kalbėsime kaip dėl visko susitarti ir, kaip laikytis susitarimo.

APIE LEKTORĘ
Aš Vilma. Dukra. Žmona. Mama. Draugė. Darbuotoja… Man, kaip ir visiems, tenka suktis tarp daugybės visokių vaidmenų.
Darbe esu sertifikuota socialinio – emocinio intelekto ir asmenybės ugdymo trenerė, didžiausio tinklaraščio tėvams apie vaikus Lietuvoje – JieVaikai.lt – autorė.
Verslo konsultavimo srityje dirbu nuo 2004 m. Dirbau viename iš bankų kaip verslo klientų konsultantė, vėliau karjeros siekiau verslo konsultantų įmonėje, buvau atsakinga už organizacijų verslo plėtros, vystymo, eksporto didinimo planų sudarymą bei pagalbą juos įgyvendinant, vėliau tapauo šios įmonės pardavimo ir rinkodaros vadove.
Šiandien vedu seminarus įmonėms, suaugusiems ir jaunimui, teikiu individualias – asmenines konsultacijas, rašau straipsnius žurnalams, portalams ir tinklaraščiams, padedu žmonėms įsisąmoninti, kad kasdienis užsidegimas, džiaugsmas, ramybė ir darna nėra sudėtingai pasiekiami dalykai. Dažniausiai pakanka labai paprastų, visiems gerai žinomų, bet nepelnytai pamirštų dalykų. Mano vedamų užsiėmimų – mokymų programos akredituotos:
– The American Institute of Business Psychology;
– California Board of Behavioral Sciences;
– The International Coach Federation;
– The University of San Diego.

* * * * *
Paskaitos metu veiks vaikų nuo 3 iki 7 metų amžiaus priežiūros grupė Alytaus miesto bendruomenės centre Jaunimo g.3, Alytus. Juos užims Alytaus miesto bendruomeninių šeimos namų darbuotoja tel. nr. 8-657-74844.

Paskaitos NEMOKAMOS, finansuojamos iš Europos socialinio fondo. Projektas „Alytaus miesto bendruomeniniai šeimos namai“. Daugiau informacijos apie projektą ir veiklas www.ambc.lt

REGISTRACIJA      https://forms.gle/RddRYbe6uKNheGxA8

SVARBU!!!
ESFA atidžiai stebi projekto veiklas, todėl prieš veiklą pildomas projekto dalyvių sąrašas, anketa ir Jūsų nurodyta informacija anketoje turi atitikti asmens dokumente esančią informaciją.