Paskaita „Tėvystės virsmai ir provokacijos. Auklėjimo mitai, klaidos ir jų alternatyva“
Lektorius – Vaidas Arvasevičius
Data – 2019-10-02
Laikas – 17-20 val.
Vieta: Alytaus miesto bendruomenės centras, Jaunimo g. 3, Alytus

APRAŠYMAS
Virš 50 auklėjimo kasdienybės alternatyvų. Ieškome ramybės ir susikalbėjimo santykiuose su vaikais, aptariame tėvystės reiškinį ir kaip jį suprantame. Formuojame principines nuostatas vaikų atžvilgiu, kokius uždavinius sau keliame auklėdami vaikus, kaip mes reaguojame į jų elgesį; ką sakome vaikams ir kaip. Kokio auklėjimo rezultato tikimės ir kodėl dažnai gauname visiškai kitokį. Kaip jaučiamės auklėdami vaikus ir kodėl pritrūkstame kantrybės.

APIE LEKTORIŲ
„Gyvenimologija – sąvoka, kuri geriausiai atspindi tai, kuo aš gyvenime užsiimu. Tai visų laimingo gyvenimo sudedamųjų dalių pažinimas, analizė ir tobulinimas. Save pristatau pirmiausia kaip trijų vaikų tėtį, šeimoje ir konsultacinėje praktikoje taikantį Vedinę išmintį bei šiuolaikinės psichologijos žinias. Studijuoju šiuolaikines psichologijos, pedagogikos teorijas bei amžių patikrintą senovės raštų Vedų filosofiją, psichologiją, pedagogiką. Esu sertifikuotas kūno psichoterapeutas. Taip pat esu treneris Jeet Kune Do Kovos menų studijos mokiniams, vieno Vilniaus vaikų darželio vaikams ir konsultantas darželio auklėtojoms. Jeet Kune Do kovos filosofijos ir principų mokiausi Amerikoje pas Bruce Lee mokinius.”

* * * * *
Paskaita „Socialiniai tinklai. Rizikos ir grėsmės“
Lektorė – Ramunė Kazlauskienė
Data – 2019-10-16
Laikas – 17-20 val.
Vieta: Alytaus miesto bendruomenės centras, Jaunimo g. 3, Alytus

APRAŠYMAS
Analizuosime socialinių tinklų teigiamas savybes bei grėsmes kylančias juose. Plėtosime tėvų žinias ir gebėjimus, skatinant vaikų tinkamą elgesį internete.
Interaktyvių žaidimų forma:
– susipažinsime su egzistuojančiomis rizikomis ir grėsmėmis internete;
– aptarsime kokias naudoti profilio internete nuotraukas.

APIE LEKTORĘ
Ramunė Kazlauskienė – informacinių technologijų ir matematikos mokytoja metodininkė, pedagogų nuotolinių mokymų pagal „Pedagogų kompiuterinio raštingumo standarto Edukologinę dalį“ lektorė, Saugesnio interneto ambasadorė-lektorė.

* * * * *
Paskaitų metu veiks vaikų nuo 3 iki 7 metų amžiaus priežiūros grupė Alytaus miesto bendruomenės centre Jaunimo g.3, Alytus. Juos užims Alytaus miesto bendruomeninių šeimos namų darbuotoja tel. nr. 8-657-74844.

Registracijos forma

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf6EDccBCmspYxDNO9lGDhIJ3uagHOiZ8bHCNqHuxTqE9mP3Q/viewform

Paskaitos nemokamos, finansuojamos iš Europos socialinio fondo. Projektas „Alytaus miesto bendruomeniniai šeimos namai“. Daugiau informacijos apie projektą ir veiklas www.ambc.lt
SVARBU!!!
ESFA atidžiai stebi projekto veiklas, todėl prieš veiklą pildomas projekto dalyvių sąrašas, anketa ir Jūsų nurodyta informacija anketoje turi atitikti asmens dokumente esančią informaciją.