Paskaita „Gabus vaikas. Iššūkis tėvams.“
Lektorius – Daiva Antanavičiūtė
Data – 2020-02-09
Laikas – 10-13 val.
Vieta: Vaiko ir mamos dienos centras „KUTIS”, Vingio g. 15a.

APRAŠYMAS
Nors gabių vaikų ugdymui pastaruoju metu skiriama nemažai dėmesio, vis tik pirmasis iššūkis atpažinti vaikų gabumus siejamas su tėvų/globėjų pastabumu. Paskaitoje skirsime daug dėmesio vaikų gabumų aptarimui, kad laiku jie būtų atpažinti ir ugdomi.
Kitas didelis iššūkis tėvams – santykis su savo itin gabiais vaikais: kaip gabiam vaikui leisti būti vaiku.

APIE LEKTORIŲ
Psichologe dirbu beveik 20 metų, tenka susidurti su įvairiomis klientų grupėmis: kreipiasi įvairaus amžiaus, įvairiausių profesijų ir gana skirtingų gyvenimiškų sunkumų turintys žmonės. Daug tenka konsultuoti vaikų ir jų tėvų/globėjų ir mokytojų. Dirbu tiek individualiai, tiek grupėse, skaitau paskaitas, vedu seminarus, atlieku psichologinį vertinimą.
Pastaruosius 6 metus dirbu gydymo įstaigoje – psichikos sveikatos centre. Čia įgijau klinikinės praktikos darbe su mažaisiais pacientais ir suaugusiais asmenimis – tai labai praplėtė mano pagalbos teikimo galimybes.

Savo žinias nuolat gilinu dalyvaudama įvairiuose profesiniuose kursuose ir praktiniuose mokymuose. Žaviuosi vieno garsiausių psichologijos mokslo pradininkų Alfredo Adlerio (1870-1937) mintimis apie žmogaus psichologiją ir savo darbe – tiek individualiai, tiek seminaruose – dažnai remiuosi jo samprata.
Per ilgą praktikos laikotarpį sukaupiau pakankamai žinių tiek psichinės sveikatos srityje, tiek edukacinės/pedagoginės psichologijos rėmuose. Todėl į savo seminarų tematiką įtraukiau dvi papildimas temas: „Gabus vaikas. Iššūkis tėvams” ir „Vaikų psichinė/emocinė sveikata”.

* * * * *
Paskaita „Streso valdymas”
Lektorius – Vaidas Arvasevičius
Data – 2020-02-20
Laikas – 17-20 val.
Vieta: Alytaus miesto bendruomenės centras, Jaunimo g. 3, Alytus

APRAŠYMAS
Stresas ir konfliktai kyla iš žmonių skirtingų požiūrių į gyvenimą ir pasaulį bei vienas į kitą. Susiduriame su kitaip mąstančiais žmonėmis, nevaldomais reiškiniais, nenumatytomis situacijomis ir nesipildančiais lūkesčiais. Neapibrėžtumas ir gyvenimo nenuspėjamumas kelia daug įtampos, išgąsčio ir ilgalaikio nerimo. Suprasti save, savo jausmus, norus ir mokėti juos deklaruoti nesužeidžiant svetimo ego ir priimant realybės duotybę – tai brandos klausimas. Programos dėstymo metu atpažinsime konfliktų schemas, sąmoningus ir nesąmoningus psichikos veikimo mechanizmus, psichologinės gynybos elementus. Taip pat darosi aktualu sužinoti, kaip išeiti iš įsisenėjusio streso rato, kokia to kaina. Kaip nutraukti konfliktą, kaip pajusti kylantį konfliktą ir užbėgti jam už akių.
Įsisąmoninimu grįsti praktiniai sprendimai stresui mažinti, gyvenimo greičiui sulėtinti. Kognityvinės ir elgesio terapijos principai dėmesingumui ugdyti ir perimti savo minčių, emocijų ir poelgių kontrolę į savo rankas.

APIE LEKTORIŲ
„Gyvenimologija – sąvoka, kuri geriausiai atspindi tai, kuo aš gyvenime užsiimu. Tai visų laimingo gyvenimo sudedamųjų dalių pažinimas, analizė ir tobulinimas. Save pristatau pirmiausia kaip trijų vaikų tėtį, šeimoje ir konsultacinėje praktikoje taikantį Vedinę išmintį bei šiuolaikinės psichologijos žinias. Studijuoju šiuolaikines psichologijos, pedagogikos teorijas bei amžių patikrintą senovės raštų Vedų filosofiją, psichologiją, pedagogiką. Esu sertifikuotas kūno psichoterapeutas. Taip pat esu treneris Jeet Kune Do Kovos menų studijos mokiniams, vieno Vilniaus vaikų darželio vaikams ir konsultantas darželio auklėtojoms. Jeet Kune Do kovos filosofijos ir principų mokiausi Amerikoje pas Bruce Lee mokinius.”

* * * * *
2020-02-20 paskaitos metu veiks vaikų nuo 3 iki 7 metų amžiaus priežiūros grupė Alytaus miesto bendruomenės centre Jaunimo g.3, Alytus. Juos užims Alytaus miesto bendruomeninių šeimos namų darbuotoja tel. nr. 8-657-74844.

Paskaitos nemokamos, finansuojamos iš Europos socialinio fondo. Projektas „Alytaus miesto bendruomeniniai šeimos namai“. Daugiau informacijos apie projektą ir veiklas www.ambc.lt
SVARBU!!!
ESFA atidžiai stebi projekto veiklas, todėl prieš veiklą pildomas projekto dalyvių sąrašas, anketa ir Jūsų nurodyta informacija anketoje turi atitikti asmens dokumente esančią informaciją.

Paskaitų registracijos nuoroda https://forms.gle/xfrWAEhQjgrk3qYb8