Vakar baigėsi septynių dienų išgyvenimo stovykla, kurioje dalyvavo 15 jaunuolių iš Alytaus ir 15 jaunuolių iš Luko (Lenkija), taip pat po 2 kiekvienos šalies gatvės darbuotojus. Tai viena iš INTERREG V-A Lietuvos – Lenkijos programos projekto „Dabar laikas pokyčiams“ veiklų, skirta sukurti gatvės darbuotojų programą. Jaunuoliai šioje stovykloje mokėsi pažinti save, dirbti komandoje, ugdyti ištvermę, pagarbą vienas kitam, užmegzti draugiškus ryšius tarp Lietuvos ir Lenkijos jaunimo. Stovyklos organizatoriai dalyviams parengė daug įvairių užduočių ir mokymų. Tokia išgyvenimo stovykla – ne tik žinios apie pirmąją pagalbą arba gebėjimas minimaliomis priemonėmis uždegti ugnį. Visų pirma, tai kova su savo pačių trūkumais, asmenybės tobulinimas ir naujų galimybių siekimas.

Tarp Lietuvos ir Lenkijos jaunuolių užsimezgė nuoširdi draugystė ir ji bus pratęsta sekančioje septynių dienų stovykloje, kuri rugpjūčio mėn. bus organizuojama Lenkijoje.

Esame dėkingi VšĮ „Savanorystės tiltai” už savanorystės idėjų skatinimą, pagalbą stovyklos dalyviams ieškant savęs, galimybes ateityje realizuoti save kaip savanorius, aktyvius visuomenės narius.

Projekto trukmė 15 mėnesių. Projektas finansuojamas pagal INTERREG V-A Lietuvos – Lenkijos programą. Projekto trukmė 15 mėnesių. Bendras projekto biudžetas 747714,88 eurų, iš kurių 625855,15 eurų – lėšos, kompensuotos iš Europos Sąjungos (Europos regioninės plėtros ) fondo. Alytaus miesto bendruomenės centrui tenkanti investicijų dalis sudaro 222639,17 eurų, iš kurių 186399,68 eurų – lėšos, kompensuotos iš Europos Sąjungos (Europos regioninės plėtros) fondo.