…aš turiu teisę gyventi nieko nebijodamas… aš turiu teisę gyventi su savo mama ir tėveliu… kai aš sergu, man turi būti suteikta medicinos pagalba… aš turiu teisę lankyti darželį ir mokyklą… niekam nevalia manęs mušti… visi vaikai yra svarbūs… aš turiu teisę sakyti tai, ką galvoju… aš turiu teisę žaisti…
Alytaus miesto bendruomenės centro Vaikų dienos centras organizavo tęstinį renginį, skirtą Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti. Ši diena – tai priminimas visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises. Tai pagrindinė sąlyga kuriant ir formuojant humanišką, teisinę ir dvasiškai sveiką visuomenę. Renginio pradžią vainikavo visų susirinkusių apsikabinimas, taip prisidedant prie akcijos „Taikos glėbys”.
Kiekvienas dalyvis galėjo susirasti sau smagią ir įdomią veiklą. Renginyje sulaukėme svečių iš Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų ir bičiulio Amsio, kuris vaikus džiugino bendravimu ir saldėsiais. Aktyvius, linksmus, judriuosius žaidimus ir  estafetes organizavo ir vedė Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojos. Vaikai galėjos rinktis ir ramesnius užsiėmimus. Žaidė planšetiniais kompiuteriais, stalo žaidimais, vartė spalvotas knygutes. Šią galimybę vaikams suteikė Alytaus Jurgio Kunčino viešoji biblioteka. Didelio susidomėjimo sulaukė šuniukų pasirodymas iš Alytaus sportinių šunų klubo „Cerberis” ir su sirenomis renginio metu atvykęs gaisrinės automobilis su gelbėjimo valtimi iš Alytaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos. Nuotaiką kėlė šventės metu skambėjusi muzika, kurią leido Atvirų jaunimo erdvių savanoriai.
Buvo smagu sulaukti svečių iš vaikų dienos centrų „Gali”, Socialinių paslaugų centro, Raudonojo kryžiaus Miroslavo šeimų centro ir vaikų globos namų. Dėkojame  visiems už bendradarbiavimą ir pagalbą organizuojant renginio veiklas, gerai praleistą laiką. Renginys finansuojamas projekto „Laimingas vaikas – laiminga bendruomenės” lėšomis (pagal naujai įsteigtų vaikų dienos centrų veiklos projektų finansavimo 2017-2018 m. konkursą).