Lenkų sekmadieninės mokyklos mokiniai Alytaus neformaliojo švietimo centre „Tolerancija“ mokosi Alytaus miesto savivaldybės akredituotoje ir finansuotoje NVŠ programoje „Lenkų kultūros ir kalbos pažinimas“.

 

Gruodžio mėnesį dalyvavome nuotoliniame tarptautiniame jubiliejiniame V giesmių ir pastoralių festivalyje „Kalėdinės Vilniaus krašto širdys“ . Jį organizavo Vilniaus rajono Paberžės – Glitiškių bendruomenė, jaunimo ansamblis Randeo Anima. Mūsų centrą atstovavo mokinė Sandra Radzevičiūtė. Už puikų dainavimą bei pasirodymą ji buvo apdovanota diplomu bei dovanėlėmis. Festivalio įrašą galima pamatyti Youtube svetainėje/5.festiwal Kolędowe Serca Wileńszczyzny.

Antrus metus iš eilės dalyvaujame Pšemyslavo Pozlevičo vardo deklamavimo konkurse, kurį  Lietuvos lenkų mokyklų mokiniams organizuoja  Lenkijos fondas „Na obcej ziemi“. Šiais metais konkurse dalyvavo 4 centro Lenkų sekmadieninės mokyklos mokiniai. Orinta Baliukevičiūtė, Orestas Nastulevičius ir Vaiva Mankutė buvo apdovanoti diplomais. Sandrai Radzevičiūtei buvo skirtas specialus apdovanojimas. Be to visi mokiniai gavo dovanų.

Kovo 24 d. sulaukėme Alytuje fondo prezidentą Piotrą Pozlevičą. Jis atvežė mokiniams diplomus ir dovanas. Prezidentas pasidžiaugė mūsų veikla, vaikų aktyvumu, noru mokytis ir pažinti lenkų kalbą ir kultūrą. Kvietė dalyvauti ir kituose fondo organizuojamuose konkursuose ir renginiuose.

Alytaus neformaliojo švietimocentro „Tolerancija” informacija