2022 m. kovo 9 d. vyko ES fondo Interreg Lietuvos-Lenkijos programos projekto LT-PL-4R-285 “Visuomeninės įtraukties skatinimas asmenims, patiriantiems socialinę atskirtį Alytuje ir Biala Piskoje” abiejų šalių bendras senjorų renginys skirtas savanorystei.
VšĮ „Socialinis veiksmas” savanorių mentorė Gailutė Lankelienė, Alytaus miesto bendruomenės centro AJC „Be rėmų” soc. darbuotoja Rasa Raštikienė ir jaunimo darbuotoja Silvija Ambraževičiūtė skaitė pranešimus tema „Savanorystė– patirtis galinti keisti gyvenimą”. Buvo pasidalinta geraisiais savanorstės pavyzdžiais ir pasiekimais šioje srityje. Diskutuota apie savanoriavimo naudą.
AJC „Be rėmų” savanoriaujantys jauni žmonės, savanorystę įvairiose organizacijose pristatė kaip suteikiančią daugiau galimybių pasirinkti savo darbinę veiklą ar studijų kryptį.
Susitikimo metu buvo gilinamasi – Kas yra savanorystė? Jos samprata? Kokios jos rūšys? Kokie savanoriavimo būdai ir naudos? Auditorija supažindindinta su savanorystės galimybėmis visomis prasmėmis (asmeniniam ir profesiniam gyvenimui, bendruomeniškumo stiprinimui ir pan.) Taip pat buvo aptarta koks svarbus savanorystėje darbas grupėje ir pravesti praktiniai komandos kūrimo užsiėmimai.