2023 m. gegužės 30 d. Alytaus bendruomeninių šeimos namų socialinė darbuotoja Eglė Kudzytė ir Atviro jaunimo centro „Be rėmų” socialinė darbuotoja Rasa Raštikienė dalyvavo Alytaus Visuomenės sveikatos biuro darbuotojų posėdyje. Jo metu socialinės darbuotojos Eglė ir Rasa biuro darbuotojus supažindino su jų įstaigoje organizuojamomis nemokamomis prevencinėmis paslaugomis, teikiamomis Alytaus miesto šeimoms. Akcentavo, kad kompleksinių paslaugų šeimai koordinavimas, organizavimas ir informacijos apie paslaugas teikimas bei konsultavimas vykdomas vieno langelio principu savivaldybėje veikiančiuose Bendruomeniniuose šeimos namuose.
Susitikimo metu kalbėta ir apie tai, kokias kompleksines paslaugas šeimos galės gauti, tai – pozityvios tėvystės mokymai, psichosocialinė pagalba, socialinių įgūdžių grupių paaugliams ir vaikams vedimas, savitarpio pagalbos grupių organizavimas, mediacija, vaikų priežiūros paslauga. Taip pat apie atviro jaunimo centro “Be rėmų” kuriamas socialines ir saugaus užimtumo paslaugas jauniems žmonėms (14-29 m.) nepriklausomai nuo jų socialinės padėties.
Po pranešimo pasikeista kontaktais ir sutarta dėl tolimesnio bendradarbiavimo.
Dėl prevencinių socialinių paslaugų šeimai galima kreiptis į socialinę darbuotoją Eglę Kudzytę el.p. alytausbsn@gmail.com tel nr. +37065774844
Dėl prevencinių socialinių paslaugų jaunimui galima kreiptis į socialinę darbuotoją Rasą Raštikienę el.p.
jaunimas@ambc.lt