2015 m. spalio 1 d. visoje Lietuvoje startavo Jaunimo garantijų iniciatyvos projektas „Atrask save“ skirtas, 15–29 metų nedirbančių, nesimokančių ir mokymuose nedalyvaujančių jaunuolių (re)integracijai į švietimo įstaigas ir / ar darbo rinką.

Alytuje šį projektą įgyvendina VšĮ Alytaus miesto bendruomenės centras.  Vietos jaunimo garantijų iniciatyvos koordinatorė, bendradarbiaujant kartu su Savivaldybės jaunimo reikalų koordinatoriumi, įvairiais savivaldybės administracijos struktūriniais padaliniais,  savivaldybės biudžetinėmis įstaigomis, dirbs su kiekvienu neaktyviu  jaunuoliu individualiai, atsižvelgdama į jo poreikius ir motyvaciją, sudarydama individualų veiklos planą, atitinkantį jo gebėjimus, galimybes ir patirtį. Projekto dalyviai galės dalyvauti savanoriškoje veikloje ar jaunimo motyvaciją integruotis į darbo rinką ir / ar švietimo sistemą skatinančiose veiklose, kurios padės įgyti asmeninių, socialinių, profesinių kompetencijų, pasirengti sugrįžti į švietimo sistemą ar integruotis į darbo rinką.

Nuo projekto įgyvendinimo pradžios yra kuriama bendradarbiavimo platforma, kurios pagalba itin reikalinga surandant neaktyvius jaunuolius, jiems suteikiant informaciją apie galimybę dalyvauti „Atrask save“ projekte. Kuriant bendradarbiavimą tarp įvairių organizacijų ir institucijų, siekiama, kad neaktyvus  jaunuolis, kuris yra žinomas vienai ar kitai įstaigai, būtų nukreipiamas pas projekto koordinatorę Alytaus mieste.

Itin glaudžiai bendraujama ir su kitų miestų ar rajonų koordinatoriais, kadangi neaktyvus jaunuolis turi galimybę rinktis teikiamas paslaugas ir kitose vietovėse. Taip pat bendradarbiaujama ir su TDB, kuri įgyvendina pirminę intervenciją. Tiek miesto JGI koordinatorė, tiek TDB JGI koordinatorė, susipažinus su jaunuoliu ir išsiaiškinus jo poreikius, gali siūlyti kitų koordinatorių paslaugas ieškant kuo geresnio varianto neaktyviam jaunuoliui.

Projektas „Atrask save“ finansuojamas Jaunimo užimtumo iniciatyvos, Europos socialinio fondo ir valstybės biudžeto lėšomis. Tai pirmasis projektas, įgyvendinamas pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos priemonę „Jaunimo užimtumo didinimas“.

Kviečiame visus, norinčius prisijungti prie projekto veiklų ar pažįstančius 15–29 metų niekur nesimokančius, nedirbančius ir mokymuose nedalyvaujančius jaunuolius, kreiptis į Alytaus miesto bendruomenės centro koordinatorę  Gailutę Lankelienę  el. paštu gailute.lankeliene@gmail.com arba telefonu 8 633 12848.

 

Daugiau informacijos apie projektą:

Jaunimo reikalų departamento prie SADM tinklapyje adresu http://www.jrd.lt/jgi-igyvendinimas

 

Lietuvos darbo biržos tinklalapyje adresu: http://www.ldb.lt/jaunimui/naudinga/Puslapiai/Jaunimogarantijos.aspx

Alytaus teritorinės darbo biržos tinklapyje

https://www.ldb.lt/TDB/Alytus/Apie/Puslapiai/jaunimo_garantijos.aspx