Nuo 2015 m. spalio 1 d. Alytaus mieste,kaip ir visoje Lietuvoje, startavo Lietuvos teritorinės Darbo biržos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos projektas „Atrask save“. Projektas „Atrask save“ finansuojamas Jaunimo garantijų iniciatyvos, Europos socialinio fondo ir valstybės biudžeto lėšomis. Tai pirmasis projektas, įgyvendinamas pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos priemonę „Jaunimo užimtumo didinimas“.

 

Projekto tikslas – sumažinti nedirbančio, nesimokančio ir mokymuose nedalyvaujančio 15-29 metų jaunimo skaičių, įgyvendinant ankstyvos intervencijos ir aktyvumo skatinimo priemones, atsižvelgiant į tai, kokiai tikslinei grupei asmuo priklauso bei įvertinus asmens poreikius ir galimybes.

 

Projekto tikslinė grupė – 15-29 m. amžiaus jauni asmenys, kurie nedirba, nesimoko, nedalyvauja mokymuose ir neregistruoti darbo biržoje (arba išbraukti iš darbo biržos sąrašų).

 

Alytuje projektą atrask save įgyvendina VšĮ Alytaus miesto bendruomenės centras. Per šį laikotarpį pasiekti nemaži rezultatai, įgyvendinti siekti tikslai. Taip pat atrasti ir užmegzti glaudūs ir šilti bendradarbiavimo ryšiai su įvairiomis organizacijomis, švietimo įstaigomis, Alytaus miesto savivaldybės administracija. Su naujais partneriais apsvarstyta daug įvairių klausimų, ieškota priimtiniausių sprendimų, kaip padėti jaunam žmogui atrasti save, kaip motyvuoti jį. Džiaugiamės, jog savo draugų ir partnerių rate turime daug savo srities profesionalų, kurie visada pasiryžę padėti ne tik šio projekto koordinatoriams, bet ir noriai konsultuoja jauną žmogų, kuris niekur nedirba, nedalyvaujajokiuose mokymuose.

 

Šių metų vasario 8 d. projektas „Atrask save“ pradėjo veikti pilnu pajėgumu. Startavus duomenų tikrinimo programai, iškart buvo pradėti registruoti ir tikrinti jaunuoliai, galintys dalyvauti projekte. Po patikrinimo darbas su neaktyviais jaunuoliaissėkmingai tęsiamastoliau. Šiuo metu projekto veiklosedalyvauja5 jaunuoliai iš Alytaus. Užsiėmimų su jais metu naudojami įvairūs metodai, skatinantys motyvaciją, savęs pažinimą ir problemos supratimą. Dalis jaunuolių, kaip būdą pakelti savivertę ir įsivertinti kai kuriuos gebėjimus,rinksis savanorystę. Šiuo metu aktyviai savanoriaujamaVšĮ „Tėviškės namai“.

 

JAUNIMO GARANTIJŲ INICIATYVOS ĮGYVENDINIMO PROJEKTO “ATRASK SAVE”Alytaus miesto JGI koordinatorėGailutė Lankelienė, Tel. 8 63312848, El.p.: gailute.lankeliene@gmail.com, adresas Jiezno g. 1, Alytaus Piliakalnio progimnazijos patalpose).

 

Projektą vykdo Lietuvos darbo birža prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

 

Daugiau informacijoswww.jrd.lt